nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Is dampen in de praktijk ook echt een middel om te stoppen met roken? Als damphuis.nl bestaan we nog te kort om hier conclusies over te trekken. Een interessant verschijnsel zien we inmiddels wel opduiken: de rokende damper. Dit zijn mensen die het dampen (blijven) combineren met het af en toe opsteken van een traditionele sigaret.

Veel mensen vragen zich af of e-sigaretten een effectief middel zijn om te stoppen met roken. Als webshop waarin je e-sigaretten aanbiedt, kan je daar niet zomaar ‘ja’ op antwoorden. Daarvoor is het volgens de wet- en regelgeving nodig om de e-sigaret als medicijn tegen het stoppen met roken te registreren. Dat proces duurt lang, soms jaren. Daarom houden wij het er nu op dat de e-sigaret een goed alternatief is voor roken. Klanten kunnen zelf vaststellen in hoeverre het hen helpt om te stoppen met roken.

U zult merken dat deze elektrische sigaret dezelfde voldoening geeft en u heel gemakkelijk de traditionele sigaretten kunt laten liggen. Daarna kunt u eventueel langzaam afbouwen met de nicotine in de elektrische sigaretten, en na een tijdje helemaal te stoppen met roken.

Hoewel het officieel dus niet mag om e-sigaretten te verkopen als middel om te stoppen met roken, worden e-sigaretten wel vaak als stop-middel gebruikt. Anderen kopen de e-sigaret niet als middel om het roken volledig af te zweren, maar gebruiken de e-sigaret om de gezellige gewoonte in stand te houden. Maar dan op een gezondere manier.


Elektronische sigaret  

Rokende damper een probleem?

Tegenstanders van de e-sigaret komen hier in het geweer. Sommigen stellen dat de e-sigaret juist rokende dampers creëert. Of erger nog: dat rokers hun rook-gewoonte gaan uitbreiden en alleen maar meer gaan roken.

De voorzitter van het Longfonds waarschuwde hiervoor tijdens een uitzending van Pauw en Witteman, vooral als het gaat om jongeren. Hij ontkende niet dat het dampen stukken minder slecht is dan roken, maar benoemde vooral het gevaar dat de onschadelijke e-sigaret een laagdrempelige opstap kan zijn naar de schadelijke sigaret. En dat terwijl de trend dat steeds meer jongeren beginnen met roken het afgelopen decennium nu net is gekeerd.

 

Of juist niet?

Is dit verschijnsel een probleem? Zeker niet in alle gevallen. Roken blijkt zo’n hardnekkige verslaving omdat het een combinatie is van een sterke nicotinebehoefte en gewoonte. Doordat je met de e-sigaret de gewoonte in stand kan houden (met e-liquid zonder nicotine), wordt het afbouwen voor veel rokers een stuk beter behapbaar. De damphuis.nl afbouwmethode is een concreet voorbeeld van een methode waarin afbouw van nicotine probleemloos hand in hand gaat met het in stand houden van de gewoonte. In Frankrijk wordt de e-sigaret door longartsen zelfs als hulpmiddel voorgeschreven om het roken af te bouwen.

Een studie van Addictive Behaviours laat zien dat het grootste deel van de onderzochte dampers minder is gaan roken. De helft was aan het eind van de onderzoeksperiode zelfs helemaal gestopt. Ook volgens ECigarettedReviewed.com gaan rokende dampers niet meer, maar juist minder gebruik maken van de gewone sigaret.

 

Oproep: doe mee aan de peiling!

Ben je zelf ook een rokende damper? Of ben je volledig gestopt met roken door de overstap naar dampen? We horen graag jouw situatie in onze peiling, klik hier. Je kunt ook hieronder een reactie geven.

 
 
      23-05-2014 19:51     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 http://www.nieuwroken.nl/ -  02-09-2015

Ik heb ook nog niet al te lang geleden een elektronische sigaret besteld bij http://www.nieuwroken.nl/. Ik heb hem sindsdien in gebruik en het helpt mij wel echt om af te kicken van het roken. Ik kan het iedereen aanraden! Groetjes, Michelle

 Marcel -  20-10-2014

O, linkje werkt niet. Zo misschien wel: http://www.ikwilstoppenmetroken.nu

 Marcel -  20-10-2014

Gestopt! Dankzij de e-sigaret n de supertips op www.ikwilstoppenmetroken.nu. Fluitje van een cent. Al 5 maanden clean :-)))

 Roy -  23-05-2014

Ook hier helemaal gestopt met roken! Ik damp echter wel meer dan dat ik eerder rookte omdat het makkelijker is om binnenshuis te gebruiken vooral.

 Gerrie -  06-05-2014

Ik ben met door het dampen helemaal gestopt met roken. En ik damp inmiddels ook een stuk minder. Dus top dat dampen!Deze website is alleen toegankelijk voor personen ouder dan 18 jaar. Verifieer uw leeftijd om verder te gaan.